Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 10. 2010.  - Autor: (R. P.)

Saznajemo: Legijina kuća postaje vrtić!

Oduzeta vila Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad uskoro će biti pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama

s
Legijinih 180 kvadrata deci sa oštećenim sluhom, vidom i mentalnim problemima

Ostao bez kuće... Legijinih 180 kvadrata deci sa oštećenim sluhom, vidom i mentalnim problemima

Kuća Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad, koju mu je država trajno oduzela, biće pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama, saznaje Press. Od prvobitnog plana da Legijina kuća bude prodata na licitaciji odustalo se pošto je procenjeno da niko ne bi smeo da je kupi. Tako će Ulemekova kuća od 180 kvadrata biti dodeljena gradu Beogradu za otvaranje specijalne predškolske ustanove.

Ulemekovu vilu u jednom od najlepših delova Beograda moći će da koriste deca koja imaju probleme sa vidom, sluhom, deca sa mentalnim smetnjama i autistična deca. Najpre se planiralo da Legijina kuća bude pretvorena u starački dom, ali su stručnjaci, ipak, procenili da je ovaj objekat pogodniji za smeštaj dece.

Kuća od 350.000 evra

Saznanja Pressa potvrdio je juče državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen:

- Nakon što smo dva druga oduzeta objekta dodelili vrtićima, mi smo nedavno gradu Beogradu ponudili i kuću Milorada Ulemeka Legije... Prvobitno je postojala ideja da to bude objekat za potrebe starih lica, ali je izvršena procena da je objekat pogodniji i potrebniji za smeštaj dece sa posebnim potrebama - objašnjava Homen koji kaže da će država nastaviti sa praksom da oduzete mafijaške objekte pretvara u državne ustanove za smeštaj dece i starih ljudi:

- Nama i jeste cilj da oduzimanjem imovine kriminalcima pomognemo onima prema kojima život nije bio pravedan koliko treba. Sva deca zaslužuju pravo da idu u vrtiće i škole i država mora da im obezbedi adekvatne objekte... - kazao je Homen Pressu.

a

Mafijaška imovina u korist celog društva

U vrtić je nedavno pretvorena i kuća na Vračaru, koja je oduzeta bivšem direktoru EDB Branislavu Uskokoviću, kao i objekat u Zemunu, koji je oduzet od klana Darka Šarića.

Kuća Darka Ercega na Zvezdari ustupljena je za potrebe mladih te opštine, dok je mafijaška vila na Bežanijskoj kosi nedavno ustupljena RZZO i pretvorena u kuću za smeštaj roditelja čija su deca obolela od raka.

Prema njegovim rečima, ugovor sa gradskim vlastima o preuzimanju Legijine kuće u Ulici Ilije Stojadinovića 87 u Filmskom gradu vrlo brzo će biti potpisan. Procenjuje se da ova kuća vredi više od 350.000 evra.

Počupani kablovi...

Prema saznanjima Pressa, Legijina kuća, iako je jedan od prvih objekata koji je oduzet nakon donošenja Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, vrlo je teško našla korisnika. Od prodaje se odmah odustalo pošto je procenjeno da niko neće smeti da kupi kuću jednog od najopasnijih kriminalaca u Evropi. Inače, pre nego što je država oduzela kuću, Legijini prijatelji su počupali sve kablove u njoj, isključili struju, polupali kupatilo. Uz to, državi je ostao i deo neplaćenih računa za struju, vodu i komunalije...

Izvor: PRESS

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Facebook